Capelle aan den IJssel, 20 december 2021

Succesvolle hercertificering voor Enovation

Enovation heeft opnieuw de certificeringen voor ISO 9001, ISO 27001, ISO 27799 en NEN7510 succesvol afgerond. De certificeringen zijn van toepassing op alle activiteiten en alle nationale en internationale locaties van Enovation. Boomerweb en MULTIsignaal maakten dit jaar voor het eerst deel uit van de audit als onderdeel van Enovation Group en voegden nieuwe certificeringen toe. Zij breiden uit met de ISO 9001 en ISO 27799-certificering. Daarnaast voegt MULTIsignaal ook de NEN 7510-certificering toe. Dekra, onafhankelijk en ge-accrediteerd instituut, voerde de audits uit.

Bianca Brooijmans, Functionaris Gegevensbescherming bij Enovation: “Wij werken bij Enovation Group met een uniform managementsysteem op corporate niveau. Hierdoor reduceer je de kans op fouten en vergroot je de transparantie. Er is namelijk één omschrijving, ook wel single point of truth, van bijvoorbeeld het informatiebeveiligingsbeleid wat geldt voor alle activiteiten en locaties. Met de uitbreiding van de certificeringen van Boomerweb en MULTIsignaal laten zij nu ook zien dat zij voldoen aan de maximale kwaliteitseisen en dat zij de informatiebeveiliging voor zorgprofessionals op het hoogste niveau hebben geregeld. Verder zijn er bij de certificering geen uitsluitingen op de verklaring van toepasselijkheid opgenomen. We hebben hiermee een mooi resultaat behaald waar we trots op zijn, omdat het laat zien dat we continu werken aan de verbetering van de informatiebeveiliging en de kwaliteit van dienstverlening voor onze klanten.

Meer weten over onze certificeringen of informatiebeveiliging? Kijk op https://enovationgroup.com/int/corporate-governance/

Aanbevolen

Ook interessant voor u?

Saltro kiest voor Enovation myhealthConnect om labgegevens beschikbaar te stellen conform het MedMij Afsprakenstelsel.

Om als zorgaanbieder data uit te kunnen wisselen binnen het MedMij Afsprakenstelsel dient aan een groot aantal voorwaarden te worden voldaan. Deze komen samen in de rol van dienstverlener zorgaanbieder (DVZA).

Lees meer

Zorgcentrale BRK München beveiligt e-mailcommunicatie met Enovation ZorgMail

Rode Kruis München (BRK München) heeft een primeur: zij starten als eerste zorgcentrale in Duitsland met veilig mailen via Enovation ZorgMail. Hiermee verstuurt BRK München rechtstreeks veilige mail vanuit hun alarm monitoring platform Enovation UMO. Wij spraken hoofd van de meldkamer van BRK München, de heer Hansjosten, over hun keuzen en de implementatie.

Log4J vulnerability CVE-2021-44228

Na intensief onderzoek en testen hebben wij vastgesteld dat de kwetsbaarheid voor Log4j (CVE-2021-44228) geen invloed heeft op onze diensten.

Enovation stapt in digitale spreekkamers door toevoeging van Zaurus

Enovation versterkt haar marktpositie met de overname van digitale spreekkamerspecialist Zaurus.

Verder lezen?

Ga terug naar alle actualiteiten