Blog

Het werk van… Product Manager Marijn

Benieuwd hoe de werkdag van productmanager Marijn Jansen (39) eruit ziet? Marijn geeft je een kijkje achter de schermen. ‘Ik vind het belangrijk om met mijn werk een positieve bijdrage aan de maatschappij te leveren.’

Marijn, je bent productmanager, hoe ziet jouw baan eruit?

‘Ik zeg wel eens dat ik de lijm ben die alle producten van Enovation verbindt. Ik zoek de balans tussen business, eindgebruiker en techniek. Dat is een mooie puzzel om te leggen.’

Welke opleiding heb je gedaan? En wat voor werk ben je daarna gaan doen?

‘Ik heb de opleiding Industrieel Ontwerper gedaan en ben altijd blij geweest met die keuze. Ondanks dat ik dol ben op techniek en er veel vanaf weet, vind ik het ook fijn om de verbinding naar design en de gebruiker te maken. Ik heb langere tijd bij een groot bedrijf dat websites bouwt gewerkt en daarna kon ik meegroeien met een scale-up, gericht op interne applicaties. Hoewel dat heel interessant was, merkte ik dat het op een gegeven moment het zwaartepunt op de adoptie was gericht, terwijl ik ook graag (meer) aan productontwikkeling doe. In mijn huidige baan komen al die verschillende aspecten terug en ik merk dat ik hier helemaal op mijn plek ben.’

Waarom kies jij voor Enovation?

‘Ten eerste zocht ik een werkplek dicht bij huis, ik wil er op de fiets naartoe kunnen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik met mijn werk impact kan maken: een positieve bijdrage aan de maatschappij kan leveren. Doordat wij producten aan de zorg leveren, maak ik het werk voor medewerkers in de zorg makkelijker en overzichtelijker. Dat voelt goed!’

Hoe is de samenwerking bij Enovation?

‘Prettig! We werken volgens de scrum-methode, waardoor we ook tijdens de coronaperiode en het vele thuiswerken elke dag contact hebben. Dat werkt super. Het klinkt misschien gek, maar het nieuwe kantoor geeft ook weer energie als we samen zijn. We willen echt samen stappen zetten voor de toekomst. Bovendien krijg ik hier veel vrijheid en dat was precies wat ik zocht. Je krijgt de ruimte om te experimenteren.’

Wanneer is jouw werkdag goed?

‘Wat ik mooi vind, is dat ik elke dag kan blijven bijschaven en snel resultaat kan boeken. Ik hoef niet ineens een grote verandering of een enorm product op te leveren, maar kan elke dag kleine stapjes zetten. Dat maakt mijn werk heel tastbaar. Bovendien word ik er blij van, als eindgebruikers tevreden zijn. Dankzij gebruikersonderzoeken krijgen we dat ook daadwerkelijk terug. Dat is goed om te horen.’

Waar ben je het afgelopen jaar mee bezig geweest?

‘We hebben de eerste stappen gezet zodat onze klanten meer zelf kunnen regelen en beheren. Daarnaast hebben we stappen gemaakt om een designsysteem te maken waarmee je in hapklare blokken applicaties in elkaar kunt zetten. Dit om ervoor te zorgen dat al onze producten dezelfde look and feel hebben.’

Wat doe je naast je werk?

‘Ik zoek niet alleen in mijn werk de uitdaging, maar ook op sportief gebied. Ik skeeler, schaats en fiets graag. Sta elk weekend op de schaatsbaan en heb twee keer de alternatieve Elfstedentocht geschaatst. Binnenkort gaan we met een team van Enovation de Amstel Gold Race rijden.’

Hoe zie je je toekomst binnen Enovation?

‘Positief! Ik vind het mooi dat ik binnen drie jaar de stap van Product Owner naar Product Manager heb mogen maken. En ik denk dat ik vanuit deze rol nog veel mooie stappen kan maken.’

Bezoek de Enovation vacature-pagina en ontdek bijvoorbeeld of de functie van UX Designer iets voor jou is!

Aanbevolen

Ook interessant voor u?

Saltro kiest voor Enovation myhealthConnect om labgegevens beschikbaar te stellen conform het MedMij Afsprakenstelsel.

Om als zorgaanbieder data uit te kunnen wisselen binnen het MedMij Afsprakenstelsel dient aan een groot aantal voorwaarden te worden voldaan. Deze komen samen in de rol van dienstverlener zorgaanbieder (DVZA).

Lees meer

Enovation breidt uit met overname Medimo

Enovation versterkt haar marktpositie met de overname van Medimo, leverancier van een elektronisch voorschrijfsysteem en elektronische toedienregistratie.

Digitale gegevensuitwisseling tussen geboortezorg en Sanquin

Al tien jaar lang wisselt heel verloskundig Nederland digitaal berichten uit met Sanquin via ZorgMail. Gegevens en laboratoriumuitslagen worden vanuit het verloskundige informatiesysteem (VIS) via veilig berichtenverkeer verstuurd en ontvangen.

HAP Westland en GnmK Haaglanden van start met digitale spoedmelding

Door de digitale spoedmelding hebben meldkamercentralisten ambulancezorg sneller inzicht in de aard van de spoedmelding,

Verder lezen?

Ga terug naar alle actualiteiten